Skip to main content

Berlin og Wittenberg med Arnt Stefansen (mai 2023)


Berlin og Wittenberg

 

Reiseperiode mai 2023

Berlin sto i sentrum for europeisk historie i det 20. århundre. Ingen by kan bringe oss europeere nærmere vår nære fortid. Første- og andre verdenskrig, byggingen av Berlin-muren, og murens fall i 1989 er begivenhetene som først og fremst knytter byen til denne historien. Monumentene og museene har derfor en sentral plass når vi inviterer gamle og nye venner til den tyske hovedstaden. 


Høydepunkter:

  • Byvandringer med fortellinger om Berlins nyere historie. 
  • Besøk og guiding i Berlin slott – byens nye store attraksjon  
  • Møte med Arnts venner i den tyske hovedstaden  
  • Måltider på spektakulære steder: TV-tårnet i det østlige Berlin, kuppelen i riksdagsbygningen og «matens tempel» KaDeWe
  • Hyggelig hotell midt i det vestlige Berlin
  • Utflukt til Wittenberg med Arnt Stefansens foredrag


Berlins nye store turistattraksjon, det gjenoppbygde Berlin slott med museet for verdens kulturarv, Humboldt Forum, er et viktig punkt i programmet. 

Reiseleder er Arnt Stefansen, NRKs medarbeider i Berlin, i flere perioder. Mange av våre gjester kjenner ham fra mer 60 turer for Temareiser Fredrikstad,

Vi skal også glede oss over Berlins gastronomi. En rekke utmerkede restauranter står på programmet – flere av dem Arnts stamsteder i byen. I begynnelsen av mai er det «Spargel-Zeit» – aspargestid – i Berlin, og verdens beste asparges preger menyene i den tyske hovedstaden, til stor glede for tilreisende og byens folk.    

Vi skal møte flere av Arnts venner og kontakter fra hans mange år Berlin. Blant dem er en av Norges fremste kunstnere, og en tidligere DDR-familie som har vært med i en rekke NRK-reportasjer fra murens fall og frem til i dag.  
 
I det seks dager lange programmet blir det også tid til en utflukt til småbyen Wittenberg, der munken Martin Luther skrev verdenshistorie for drøyt 500 år siden. Vi besøker kirken der Luther skal ha hengt opp sine berømte 95 teser og der han ligger begravet. I bussen holder Arnt foredrag om reformasjonen og om dens betydning for Norge. 

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

6/9En historisk reise i middelalder-Norge i Kristin Lavransdatters fotsporFra 14 950,-