Skip to main content

Berlin og Potsdam - en reise i historie og samtid: A-kortet


Berlin og Potsdam - en reise i historie og samtid

 

På denne gruppereisen med Nils Morten Udgaard besøker vi blant annet den modernistiske kanslerbygningen. Kuppelen i Riksdagsbygningen, Holocaust-monumentet, det nye friluftsmuseet over Gestapos terror, Mur-museet og Checkpoint Charlie vil vi også se og oppleve underveis. Deretter går turen til Potsdam og de prøyssiske kongenes slott Sanssouci, til de praktfulle parkene og til Cecilienhof, der Churchill, Stalin og Truman møttes i juli 1945, for å forme et annet Europa. 

Noen av høydepunktene på turen til Berlin og Potsdam:
  • Besøke Kanslerbygningen
  • Det nye friluftsmuseet over Gestapos terror
  • Besøke Riksdagsbygningen
  • Bendlerblock og Mur-museet
  • Checkpoint Charlie
  • Sanssouci og Schloss Cecilienhof
  • Alte Nationalgalerie og Det historiske museum

 

Som ingen annen by speiler Berlin Europas og Tysklands dramatiske historie de siste hundre år: Fra verdenskrigene, revolusjonen i 1918, mellomkrigstiden, Det tredje rikes barbari, bombenettene, jødeforfølgelsene, luftbroen, Muren som delte Berlin og Europa – og Murens fall, som igjen samlet en verdensdel. Sporene oppdager vi over alt. 

Alte Nationalgallerie viser oss tysk og europeisk kunst som føler historien på pulsen, og Tysklands historie opplever vi i Det tyske historiske museum (Deutches Historisches Museum). Jødenes situasjon under Det tredje riket får vi også høre om. Vi får se det moderne Berlin som reiser seg med spennende arkitektur, og vi inntar våre måltider i restauranter som er en del av byens historie.

Veileder er Nils Morten Udgaard, tidligere utenriksredaktør i Aftenposten og to ganger avisens korrespondent i Tyskland – han fulgte Murens fall og landets nye samling på kloss hold. Udgaard, som har utgitt flere bøker om historie og politikk, var statssekretær hos Kåre Willoch 1984-1986, og professor II i Bergen 1991-1997.   

Denne turen er i samarbeid med:

Ingen tilgjengelige avganger.

Søk reise

Kart

Reisekalender

/En musikalsk reise til Edith Piafs Paris
/Valdres – i hjertet av Norge med forfatter Thorvald Steen
/Prøysens rike - med Maj Britt Andersen (september 2020)
/'Der ingen skulle tru at nokon kunne bu' - Telemark og Buskerud
/Førjulstid i Roma med Vetle Lid Larssen (19. - 23. november 2020)