Pris fra:
15 595,-
Dager:5
Bestill reise

Nils Morten Udgaard

Har vært en markant utenriksjournalist i Aftenposten hvor han også var utenriksredaktør i en lang periode. Var korrespondent i Moskva og statssekretær under Kåre Willoch. Et tidsvitne til Berlin-murens fall og Tysklands samling.

Reiseperiode 1. - 5. mai 2018

Som ingen annen by speiler Berlin Europas og Tysklands dramatiske historie de siste hundre år: Fra verdenskrigene, revolusjonen i 1918, mellomkrigstiden, Det tredje rikes barbari, bombenettene, jødeforfølgelsene, luftbroen, Muren som delte Berlin og Europa – og Murens fall, som igjen samlet en verdensdel. Sporene oppdager vi over alt.

Vi får se den modernistiske kanslerbygningen, der Angela Merkel nå har regjert Tyskland i over 10 år. Vi besøker kuppelen i Riksdagsbygningen, Holocaust-monumentet, det nye friluftsmuseet over Gestapos terror, Bendler-block der 20. juli-oppstanden mot Hitler ble slått ned, Mur-museet og Checkpoint Charlie fra den kalde krigen. Vi drar ut til Potsdam og de prøyssiske kongenes slott Sanssouci, til de praktfulle parkene og til Cecilienhof, der Churchill, Stalin og Truman møttes i juli 1945, for å forme et annet Europa. Alte Nationalgallerie viser oss tysk og europeisk kunst som føler historien på pulsen; Det jødiske museum forteller oss om en gammel kultur som – nesten – ble utslettet, midt i Europa. Vi får se det moderne Berlin som reiser seg med spennende arkitektur, og vi inntar våre måltider i restauranter som er en del av byens historie.

Veileder er Nils Morten Udgaard, tidligere utenriksredaktør i Aftenposten og to ganger avisens korrespondent i Tyskland – han fulgte Murens fall og landets nye samling på kloss hold. Udgaard, som har utgitt flere bøker om historie og politikk, var statssekretær hos Kåre Willoch 1984-1986, og professor II i Bergen 1991-1997. 

Opplev
• Berlins alle landemerker
• Berlin-muren
• Berlins paradegater
• Museumsinsel
• Det jødiske museum
• Lunsj på Riksdagen
• Fredrik den stores sommerslott
• Schloss Cecilienhof

Turen arrangeres i samarbeid med