Skip to main content

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen var Norges første professor i fiolin ved Norges Musikkhøgskole i 1973. Han har vunnet en rekke internasjonale priser og har spilt med verdens ledende orkestre og dirigenter som Zubin Mehta, Herbert Blomstedt, Sergiu Celibidache, Esa Pekka Salonen, Genadi Rozhdestvensky, Kiril Kondrashin, Carlo Maria Giulini, Mariss Janson, Yehudi Menuhin og han har deltatt på de mest prestisjefylte internasjonale festivaler.

 • Skriv ut Print icon
 • Søk reise

  Les mer

  Arve Tellefsen er født i Trondheim hvor han begynte å spille fiolin med Arne Stolenberg da han var seks år gammel. Han fortsatte sine studier i København ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med professor Henry Holst før han dro til New York og studerte med professor Ivan Galamian.

  Tellefsens har turnert over hele verden. Ved siden av å være teknisk briljant, er det hans varme tone og hans lidenskapelige intensitet som har gjort ham anerkjent og elsket over hele verden. Hans evne til å fengsle og kommunisere med publikum gjør ham til en av verdens fremste fiolinister i sin generasjon. 

  I 1989 startet han Oslo Kammermusikk Festival. Festivalen var den første i sitt slag i Norge, og er en enorm suksess og tiltrekker seg hver sommer internasjonale toppartister fra hele verden.

  Reisekalender

  21/2Fargerike India - kontrastenes landFra 26 670,-
  4/3Faraoenes EgyptFra 36 975,-
  5/3Argentina, Uruguay og Chile - I Evert Taubes fotsporFra 42 780,-
  21/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 47 495,-
  1/4Piafs ParisFra 12 750,-