Arnt Stefansen

Statsviter, forfatter og journalist. Utenriksmedarbeider for NRK i 40 år. Har ledet mer enn 60 gruppeturer for Temareiser Fredrikstad. Bosatt i Roma fra våren 2023.  
 

Om Arnt Stefansen sier kundene våre:

"Svært kunnskapsrik og dyktig. Han var veldig hyggelig og opptatt av at gjestene skulle ha det bra."

"Meget kunnskapsrik, god formidler!"

"Kunne ikke vært bedre."

  • Skriv ut Print icon
  • Les mer

    Arnt Stefansen (f. 1953), født på Sortland i Vesterålen, er statsviter, forfatter og journalist. Han har de siste årene jobbet som NRKs frilanskorrespondent i Latin-Amerika. Våren 2023 ble han «NRK-pensjonist», og har nå sin hovedbase i Roma. Han har de siste femten årene vært faglig ansvarlig for Temareiser Fredrikstad, med mer enn 60 turer til Spania, Italia, Tyskland, Marokko og Latin-Amerika. 

    Arnt Stefansen var NRKs første korrespondent i Berlin - i perioden 1991-1995, og var senere Europa-korrespondent i Brüssel. I perioden 2002-2005 var han ansatt som NRKs 'reisende Europa-medarbeider', med kontorer i Berlin og Madrid. Han behersker en rekke europeiske språk, og har gjennom 40 år laget utallige nyhetssaker, reportasjer og dokumentarprogrammer for radio, TV og nett.
    Arnt har skrevet et titall bøker om politikk og historie. En av dem er 'Italia - historien, kulturen og menneskene', som utkom i 2020.