Skip to main content

Argentina, Uruguay og Chile med Lars Klevstrand


Reiseperiode 14. - 29. mars 2019

Skal du gjøre en reise som dette, så gjør det nå!
En tur fra Atlanterhav til Stillehav på den sørlige halvkule er ikke hverdagskost, men Temareiser Fredrikstad og reiseleder Lars Klevstrand gjør det mulig.
Denne turen tar oss til Argentina, Uruguay og Chile i Evert Taubes fotspor, men har også øre for dagens og den nære fortids musikalske virkelighet. Den unge sjømannen Evert Taube kom til dette mektige kontinentet i 1910, og ble der i 5 år i første omgang. Det ble et opphold som satte varige spor. Han hadde tilknytning til mange av stedene vi skal besøke: Buenos Aires og pampasen var hans “hjem”; Montevideo var Taubes siste stopp på veien hjem etter sine første fem år i Sør-Amerika. Og han danset sin «Vals i Valparaíso»…

Dette alene er grunn nok til å ta turen den lange veien til disse landene!

Men Sør-Amerikas nære historie er ikke bare lys – de tre landene vi besøker har opplevd tider med undertrykking og diktatur. Og i alle landene har musikken og litteraturen spilt en vesentlig rolle i motstandskampen. Reisen reflekterer dette helt konkret, gjennom et møte med sangen og poesien fra de tre landene.

Buenos Aires rommer så mangt, og tangoen er sterkt nærværende. Den er nærmest blitt industri, og det er mange feller å gå i. Denne reisen tar deg med til genuine steder der tangoen lyttes til like mye som å sees. 

Like uunngåelig som tangoen i Buenos Aires, er besøket på pampasen ved Samboronbon-bukta, der de hyggelige etterkommerne etter Fritiof Anderssons Carmencita tar i mot oss.
Uruguay er kanskje ikke det første landet man tenker på å dra til på en reise som dette, men med sin pittoreske by Colonia og sydende hovedstad Montevideo, samt den sjarmerende sørøstkysten er dette lille landet virkelig verdt et besøk!

Argentinas vinhovedstad Mendoza er nok et hyggelig bekjentskap, og dessuten utgangspunkt for den eventyrlige bussturen over Andesfjellene! På drøyt 3000 m høyde stopper vi og betrakter Amerikas høyeste fjell, Aconcagua, før vi setter kursen ned mot Chiles hovedstad, Santiago. Der lever stadig minnet om legendene Victor Jara og Violeta Parra. 

På turens siste dager besøker vi poeten Pablo Nerudas hjem på Isla Negra ved stillehavskysten, før vi lander i den før nevnte fargerike, bratte havnebyen Valparaíso.

Musikalsk reiseleder er Lars Klevstrand, som naturligvis vil formidle Evert Taube på reisen, men også bidra med eksempler på oversatte sanger av latinamerikanske sangpoeter. Lokale, topp guider er en selvfølge.

Vi ønsker velkommen til en reise som begynner torsdag 14. mars 2019 og som aldri vil ta slutt. Sør-Amerika griper og vil sette minne for resten av livet. Vi returnerer forresten 29. mars……

Bli med da vel!

Bestill reise

Reiseperiode:

14 - 29 mars 2019

Dager:

16

Reiseleder:

Lars Klevstrand

Visesanger og komponist utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Kjent for sine tolkninger av kjente norske og utenlandske visediktere, kanskje særlig Evert Taube. Vinner av Spellemannsprisen og Prøysenprisen.


Pris fra:
43 175,-

Søk reise

Program

Dag 1 - torsdag 14. mars: 
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 1700 med KLM til Amsterdam. Flybytte. Videre fra Amsterdam kl. 2055 direkte til Buenos Aires, hvor vi lander kl. 0645 lokal tid. Måltider serveres underveis.

Dag 2 - fredag 15. mars:
Vi lander tidlig om morgenen i Buenos Aires (kl 0645). Her blir vi møtt av vår lokalguide og sjåfør som tar oss med buss til Dazzler Palermo Hotel i den hyggelige bydelen Palermo Soho. Etter innsjekk og litt tid på egenhånd får vi en guidet busstur med vår lokalguide Alex (Alejandro) i de nordlige bydelene Palermo og Recoleta, samt det sentrale sentrum. Lunsjen inntar vi på en av byens mange gode restauranter og en visemusikalsk innføring i Evert Taubes tid i Buenos Aires. Dagen avsluttes med en felles middag. (L/M)

Dag 3 - lørdag 16. mars: San Telmo/La Boca
Med Alex til fots i det sentrale Buenos Aires med presidentpalasset Casa Rosada, der Evita holdt sin berømte tale fra balkongen, den pittoreske bydelen San Telmo med marked og utendørs tango, og lunsj i Maradonas favorittrestaurant i La Boca. Etter lunsj videre til den fargerike delen av denne bydelen. Vi møtes igjen for felles middag på kvelden. (F/L/M)

Dag 4 - søndag 17. mars:
Dagen fri til egen disposisjon. Lars vil her komme med flere gode forslag på hva dere kan gjøre på egenhånd. Vi møtes igjen på kvelden for felles middag på en av byens gode tangorestauranter. (F/M)

Dag 5 - mandag 18. mars: Carmencitas hjem
Heldagsutflukt til pampas’en der Evert Taube bodde og arbeidet på kanalene fra sent i 1910, og beilet til Carmencita (eg. Cecilia) uten å lykkes. Vi blir mottatt av den vennlige familien på Estancia San Martin, og bevertet med grillmat og vin, som er inkludert. Det blir også tid for en intimkonsert med Lars som synger Taubes latinamerikanske viser. Retur til vårt hotell i Buenos Aires ut på kvelden. Kvelden fri til egen disposisjon. (F/L) 

Dag 6 - tirsdag 19. mars:  Colonia - Montevideo
I dag forlater vi Buenos Aires. Hurtigbåt over Río de la Plata til den pittoreske koloniale byen la Colonia - omvisning og lunsj på egenhånd. Etter lunsj busser vi (2 1/2 t) gjennom bølgende landskaper til hovedstaden Montevideo der vi tar inn på Cottage Buceo Hotel i et hyggelig strøk av byen. Om kvelden: Et besøk hos det norsk/argentinske paret Håvard og Cecile, og på fremragende  tapasrestaurant nært beliggende i strøket der de bor.Felles tapasmiddag om kvelden. (F/M)

Dag 7 - onsdag 20. mars: Montevideo
Guidet tur i Montevideo, lunsj i Mercado del Puerto, det gamle markedet i havnen. Ettermiddagen til fri disposisjon. Byen har noen fine museer i sentrum, vel verdt besøk.
Felles middag om kvelden. (F/L/M)

Dag 8 - torsdag 21. mars: Punta del Este
Busstur mot Uruguays østlige punkt, Punta del Este, stopp i den hyggelige badebyen Piriapolis og på det frodige Museo Vilaró, viet Uruguays mest berømte billedkunstner, Carlos Páez Vilaró. (F/L)

Dag 9 - fredag 22. mars: Montevideo til Mendoza
Reisedag: formiddagsfly til Buenos Aires, og videre til vinbyen Mendoza oppunder Andesfjellene. Overnatting på Raices Aconcagua Hotel. Tid på egenhånd og Lars vil bistå med gode tips! Felles middag om kvelden. (F/M)
 
Dag 10 - lørdag 23. mars: Vingårdsbesøk
Vingårdbesøk med lunsj og vinsmaking. Det vil bli foreslått ulike kulturtilbud om kvelden, som vi må få komme tilbake til. Det er rett og slett for tidlig å komme opp med program på byens ulike arenaer: byen har bl. a. et teater der det holdes regelmessige konserter med byens eget symfoniorkester, vises opera og musikaler og danseforestillinger. Der er også et visst tilbud med jazz på restaurant Bute.(F/L)
 
Dag 11 - søndag 24. mars: Mendoza til Santiago 
11 timers busstur over Andesfjellene med stopp rett under Amerikas høyeste fjell Aconcagua - ankomst Santiago i tide til middag rundt hjørnet for Panamericana Hotel i et sentralt og hyggelig strøk av storbyen. Vi spiser på en av restaurantene i strøket rundt hotellet. (F/L/M)

Dag 12 - mandag 25. mars: Santiago   
Besøk på stadion til minne om legenden, sangeren Victor Jara, og det gripende og moderne Menneskerettsmuseet og museet til Violeta Parra (Jeg vil takke livet) står også på programmet.
Liten kveldskonsert med viser fra Chile før vi spiser middag. (F/L/M)

Dag 13 - tirsdag 26. mars: Til Valparaiso
Vi starter dagen med bussavgang til Isla Negra - Pablo Nerudas hjem ved Stillehavskysten. Videre skal vi til Valparaíso, og kommer dit om kvelden. Overnatting på Hotel Diego de Almagro. (F/M)

Dag 14 - onsdag 27. mars: 
Vi gjør oss kjent i den sjarmerende havnebyen Valparaíso, med lokale guider. Avskjedsmiddag på Cap Ducal, legendarisk hotell med restaurant beliggende på en klippe ut i havet i utkanten av byen. Forfatteren Kjartan Fløgstads favoritt! (F/M)

Dag 15 - torsdag 28. mars: Valparaiso - hjemreise
Buss til flyplassen, retur til Oslo via Amsterdam. Avgang Santiago kl 1245 og vi lander i Amsterdam neste morgen kl 0955.

Dag 16 - fredag 29. mars: 
Fra Amsterdam kl. 1425 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 1615.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 43.175,- som inkluderer:
- Fly Oslo-Amsterdam-Buenos Aires/Santiago-Amsterdam-Oslo med KLM 
- Flyskatt (utgjør kr 2.838,- pr aug 2018)
- Overnatting i dobbeltrom  
- All fellestransport i flg. program
- Byvandringer, utflukter, fly Montevideo - Mendoza, foredrag og kåserier i flg. program  
- Måltider i flg. program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)   
- Norsk reiseleder (Lars Klevstrand)
- Lokal engelsktalende guide (Tamara Bruzoni) i Argentina, Uruguay og Chile

Tillegg for enkeltrom             kr 6.350,-

Buenos Aires: Dazzler Palermo Hotel 
Montevideo: Cottage Buceo Hotel  
Mendoza: Raices Aconcagua Hotel  
Santiago de Chile: Hotel Panamericana 
Valparaios: Diego de Almagro Hotel  

Tips er ikke inkludert i prisen, men det anbefales ca USD55 pp som dekker tips for hele reisen.

Påmelding snarest
Depositum kr 5.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Flybilletter til Oslo: Kontakt Temareiser Fredrikstad.

NB! Vi trenger kopi av infosiden i passet.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
14/3Lars KlevstrandArgentina, Uruguay og Chile - I Evert Taubes fotspor43 175,-Book på venteliste

Hotell

Reisekalender

27/2Faraoenes EgyptFra 30 985,-