Skip to main content

Argentina, Uruguay og Chile - en reise i Evert Taubes fotspor med Lars Klevstrand (5. - 20. mars 2020)


Argentina, Uruguay og Chile - en reise i Evert Taubes fotspor

Reiseperiode 5. - 20. mars 2020

Skal du gjøre en reise som dette, så gjør det nå!
En tur fra Atlanterhav til Stillehav på den sørlige halvkule er ikke hverdagskost, men Temareiser Fredrikstad og reiseleder Lars Klevstrand gjør det mulig.
Denne turen tar oss til Argentina, Uruguay og Chile i Evert Taubes fotspor, men har også øre for dagens og den nære fortids musikalske virkelighet. Den unge sjømannen Evert Taube kom til dette mektige kontinentet i 1910, og ble der i 5 år i første omgang. Det ble et opphold som satte varige spor. Han hadde tilknytning til mange av stedene vi skal besøke: Buenos Aires og pampasen var hans “hjem”; Montevideo var Taubes siste stopp på veien hjem etter sine første fem år i Sør-Amerika. Og han danset sin «Vals i Valparaíso»…

Dette alene er grunn nok til å ta turen den lange veien til disse landene!

Men Sør-Amerikas nære historie er ikke bare lys – de tre landene vi besøker har opplevd tider med undertrykking og diktatur. Og i alle landene har musikken og litteraturen spilt en vesentlig rolle i motstandskampen. Reisen reflekterer dette helt konkret, gjennom et møte med sangen og poesien fra de tre landene.

Buenos Aires rommer så mangt, og tangoen er sterkt nærværende. Den er nærmest blitt industri, og det er mange feller å gå i. Denne reisen tar deg med til genuine steder der tangoen lyttes til like mye som å sees. 

Like uunngåelig som tangoen i Buenos Aires, er besøket på pampasen ved Samboronbon-bukta, der de hyggelige etterkommerne etter Fritiof Anderssons Carmencita tar i mot oss.
Uruguay er kanskje ikke det første landet man tenker på å dra til på en reise som dette, men med sin pittoreske by Colonia og sydende hovedstad Montevideo, samt den sjarmerende sørøstkysten er dette lille landet virkelig verdt et besøk!

Argentinas vinhovedstad Mendoza er nok et hyggelig bekjentskap, og dessuten utgangspunkt for den eventyrlige bussturen over Andesfjellene! På drøyt 3000 m høyde stopper vi og betrakter Amerikas høyeste fjell, Aconcagua, før vi setter kursen ned mot Chiles hovedstad, Santiago. Der lever stadig minnet om legendene Victor Jara og Violeta Parra. 

På turens siste dager besøker vi poeten Pablo Nerudas hjem på Isla Negra ved stillehavskysten, før vi lander i den før nevnte fargerike, bratte havnebyen Valparaíso.

Musikalsk reiseleder er Lars Klevstrand, som naturligvis vil formidle Evert Taube på reisen, men også bidra med eksempler på oversatte sanger av latinamerikanske sangpoeter. Lokale, topp guider er en selvfølge.

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

23/7Opplev Andrea Bocelli i Toscana - med Stavanger AftenbladFra 16 995,-
23/7Opplev Andrea Bocelli i ToscanaFra 15 995,-
2/8Placido Domingo på Arena di VeronaFra 17 695,-
15/8Kristin Lavransdatters verdenFra 12 450,-
24/8Sensommercruise på MS TrollfjordFra 14 750,-