Skip to main content

Argentina og Chile med Arnt Stefansen

Pris fra:
42 850,-
Dager:14
Bestill reise

Reiseperiode:

1 - 14 februar 2019

Reiseleder:

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.

Latin-Amerika er selve reisedrømmen for mange nordmenn. Og i februar 2019 tar vi veien til dette magiske kontinentet, der vi besøker Chile og Argentina. 

”Samfunn, kultur og historie”, er stikkord for reisen, og opplevelsene står i kø: Den chilenske hovedstaden Santiago, med sin unike beliggenhet og sine parker, avenyer og gamle spanske bygninger – og den vakre havnebyen Valparaiso, som er forfattergiganten Pablo Nerudas rike.

Fra Santiago gjør vi en spektakulær bussreise over Andesfjellene til nabolandet Argentina og vinhovedstaden Mendoza. Med de fremragende vinene fra dette området har Argentina tatt steget opp blant de store vin-nasjonene. Og selvsagt er både vinsmaking og en innføring i Mendoza-vinenes fortreffelighet en del av vårt program.

Siste stasjon på vår søramerikanske reise er selveste Buenos Aires – nordmenns favorittby på dette kontinentet. I den argentinske hovedstaden byr vi på et omfattende program der noen av stikkordene er tango, legenden Evita og byens mest spennende marked. Og selvsagt skal vi nyte det beste byen kan by på av mat og drikke. 

Vår reiseleder er Arnt Stefansen, som er bosatt i Rio de Janeiro, der han arbeider som frilans-journalist. Han har tidligere vært NRK-korrespondent, og har skrevet en rekke bøker om politikk og historie. 

Sett av februar 2019 til en søramerikansk drømmereise!  

Turen arrangeres i samarbeid med


 

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 1. februar
Avreise fra Gardermoen kl. 17.00 med Air France til Amsterdam. Flybytte og videre med samme selskap kl. 20.55. 

Dag 2 – lørdag 2. februar
Vi ankommer Santiago de Chile kl. 11.05 lokal tid. På flyplassen blir vi møtt av Arnt Stefansen og vår lokale chilenske guide. Deretter går turen med buss til vårt hotell – Hotel Atton el Bosque der vi sjekker inn så snart rommene er klare. Ca. kl. 13.30 møtes vi til en velkomstdrink, orientering og hyggelig lunsj på hotellet. Etter lunsjen holder Arnt Stefansen et foredrag om Chiles historie. Om kvelden blir det velkomstmiddag i hotellets utmerkede restaurant. Æresgjest Norges Chile- ambassadør som vil svare på spørsmål om situasjonen i dagens Chile og om forholdet mellom våre to land.  (L/M)


Dag 3 – søndag 3. februar
Kl. 09.00 blir det rundtur i Chiles hovedstad Santiago, en by med rundt 7 millioner innbyggere, og et særdeles behagelig ”Middelhavsklima” som betyr høye dagtemperaturer og svale netter i februar måned. Vår lokale guide José Manuel har lang erfaring i bransjen og har jobbet med norske reisegrupper i Chile. Han viser oss de viktigste monumentene i Santiago og forteller om byens historie og kultur. Chile er et moderne land, med Latin-Amerikas sterkeste økonomi, og gjestene vil raskt slå fast at Santiago ikke har mye å gjøre med ”den tredje verden”. Det er snarere en moderne, ”europeisk” storby – noe vi får understreket når vi besøker byens finansstrøk, der ruvende skyskrapere har gitt området tilnavnet ”Sanhattan”, Santiagos Manhattan. Vi starter med en tur opp til høyden Cerro San Christobal, der det er flott utsikt over metropolen Santiago og dens omgivelser med Andesfjellene som praktfull kulisse. Vi får se den berømte forfatteren Pablo Nerudas hus, og vi skal utforske den historiske delen av byen, med gater fra kolonitiden og severdigheter som Plaza de Armas og byens katedral. På byens store fiskemarked blir det anledning til å innta en eksotisk lunsj i regi av vår chilenske guide. Etter lunsj blir det mulighet for den enkelte å bli igjen i sentrum for å utforske byen på egenhånd, eller bli med bussen tilbake til hotellet. Om kvelden blir det middag på god restaurant i nærheten av hotellet. (F/M)
 
Dag 4 – mandag 4. februar
Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører de 120 kilometerne ut til den vakre Stillehavsbyen Valparaíso. På veien kjører vi gjennom noen av Chiles beste vinområder, og vi skal besøke en av vingårdene for å snakke om – og ikke minst: smake på – noen av de berømte chilenske kvalitetsvinene. På turen holder Arnt Stefansen et foredrag om Pablo Neruda, og leser utdrag fra hans hovedverk: Canto General. Det blir vinsmaking på Bodega Indomita. Etter besøket i Valparaíso drar vi videre til nabobyen Viña del Mar, der vi spiser lunsj på den kjente restauranten Castillo del Mar, med utsikt rett ut mot Stillehavet. I Viña del Mar skal vi se den kjente ”Blomsterklokken” og – hvis tiden tillater – ta en spasertur langs de vakre strendene som har gjort stedet til Chiles mest populære badeby. I fargerike Valparaiso, der husene er festet til fjellsiden, får vi en byrundtur, der vår guide vil vise oss og fortelle om de viktigste attraksjonene. Om kvelden inviterer vi de som har lyst til å være med på en hyggelig restaurant i Las Condes – området der hotellet vårt ligger. (F/L) 

Dag 5 – tirsdag 5. februar
Chile er et land med en ekstremt dramatisk nyere historie, og for samfunnsbevisste nordmenn er det en selvfølge at et besøk i landet også må dreie seg om dette. Militærkuppet i 1973 og grusomhetene som fulgte, rystet hele den demokratiske verden og førte blant annet til at hundretusener av chilenere måtte flykte fra landet – mange av dem havnet i Norge. Denne siste dagen av oppholdet i Santiago skal hovedsakelig handle om politikk, samfunn og historie. Vi starter med en omvisning kl. 10.00 i Museo de la Memoria y de los Derechos Humanos, som er et nytt og veldig flott anlagt museum viet militærregimet og dets grusomme brudd mot menneskerettighetene gjennom 17 år med diktatur i Chile. Det triste med historien er at de alle fleste av morderne og torturistene fortsatt er på frifot, og at landet er dypt splittet i synet på dette mørke kapittelet i landets historie. Kl. 12.00 besøker vi Stadion Victor Jara, der den berømte sangeren Victor Jara ble torturert og myrdet på bestialsk vis etter militærkuppet den 11. september 1973. Arnt hadde det utsøkte privilegium å intervjue Victor Jaras enke Joan under en reise til Chile, og føler seg sikker på at dette er en fortelling som vil interessere og vekke sterke følelser. Etter lunsj fortsetter vi til Museo Precolombino, som tar for seg det chilenske urfolkets historie og kunst. Dette er jo også et smertefullt kapittel i Chiles historie, ettersom det største indianerfolket – Mapuche – ble fratatt sine landområder på brutalt vis, og lever et svært vanskelig liv i dagens chilenske samfunn. Tilbake på hotellet ca. kl. 18.30. For dem som ønsker, avsluttes dagen med et godt chilensk måltid, og selvsagt – med fortreffelig chilensk vin. (F)

Dag 6 – onsdag 6. februar
Denne dagen er den store reisedagen under besøket i Chile. Kl. 08.30 forlater vi Santiago og setter kursen østover – mot de mektige Andesfjellene, og mot Argentina. Selv for nordmenn er dette en reise i imponerende naturomgivelser. Det er en lang tur, 8-10 timer, avhengig av hvor raskt grensepasseringen til Argentina forløper. På veien stanser vi og spiser lunsj, og vi vil også gjøre et par stopp på steder med fin utsikt. Vår chilenske guide er med på turen, og informerer oss underveis og loser oss trygt frem til vårt neste reisemål Argentinas vinhovedstad: Mendoza. Vi kommer til Mendoza om ettermiddagen, og tar inn på Hotel Intercontinental. Om kvelden inviterer vi til felles middag på en god restaurant i Mendoza for de som ønsker. (F/L)  

Dag 7 – torsdag 7. februar
For den som synes Sør-Amerikas vinkultur har for liten plass på programmet i Chile, så kan vi berolige med at de to dagene i Mendoza definitivt vil stå i vinens tegn. For dette er et område som lever fullt og helt av sine vinmarker, og som virkelig har satt Argentina på vinens verdenskart de siste to tiårene. Ikke minst er Mendozas Malbec-viner blitt en sensasjon, og selv om dette er en fransk drue, må selv franskmenn – i hvert fall noen av dem – innrømme at Malbec fra Mendoza er noe helt for seg selv. Vi starter programmet i Mendoza med en omvisning i byen, der en lokalkjent guide viser oss de viktigste attraksjonene. Deretter kommer et virkelig høydepunkt i programmet: En utsøkt lunsj på en av de mest berømte vingårdene under Andesfjellene. (Det blir ingen premie for å gjette hva vi får å drikke til maten.) Retur til hotellet ca. kl. 17.00, og vårt utrettelige team tar de som fortsatt tåler mer mat og vin ut på en hyggelig restaurant i Mendoza. (F/L) 

Dag 8 – fredag 8. februar
Tidlig frokost før vi sjekker ut og drar til byens flyplass, der vi reiser innenriks ned til den argentinske hovedstaden Buenos Aires. Her skal vi bo på det hyggelige 4-stjernes-hotellet:
Hotel de las Americas, som ligger like ved byens mest populære handlegate, Cl. Florída og bare noen hundre meter fra det beste restaurantområdet i byen, Puerto Madero. Vi spiser lunsj på hotellet, og deretter holder Arnt Stefansen et foredrag om Argentina og landets berømte hovedstad. Buenos Aires er etter reiselederens oppfatning den fremste matbyen i Latin-Amerika, og det er jo ikke å undres over når man ser på hvor store deler av byens befolkning har sine røtter: Italia, Frankrike og noen av Spanias beste matområder, som Baskerland og Galicia. På programmet denne første kvelden står det et måltid på en av de fremragende biffrestaurantene i Puerto Madero, for de som ønsker. (F/L)

Dag 9 – lørdag 9. februar
Kjært barn har mange navn, heter det, og Argentinas hovedstad bekrefter det gamle ordtaket. "Sør-Amerikas Paris" blir byen ofte kalt. Andre har kaller den "Tangoens hovedstad" eller "Latin-Amerikas kulturhovedstad", mens andre igjen mener den fortjener navnet "Dronningen av La Plata". Uansett er det en fascinerende og utrolig mangesidig by, og denne tirsdagen skal vi bli kjent med noen av dens viktigste monumenter og attraksjoner: Presidentpalasset Casa Rosada (Det rosa huset), Teatro Colon og den enorme obelisken på ”9. juli-avenyen” – byens mest kjente landemerke. Vi skal også til Recoleta-kirkegåren, der vi besøker graven til legenden Eva Peron, bedre kjent som ”Evita”. Det blir lunsj på en tradisjonsrik restaurant før tid på egenhånd. Tilbud om felles middag om kvelden. (F/L)

Dag 10 – søndag 10. februar
Tango og fotball er to av ordene man først og fremst forbinder med Argentina. Og denne dagen har begge en viktig plass på vårt program. Vi starter i den kjente bydelen San Telmo – bydelen der Buenos Aires ble grunnlagt på 1500-tallet. Både her og i nabobydelen La Boca er gatetango og tangomarkeder en viktig del av bybildet og stemningen. La Boca er også kjent som området der Argentinas største fotball-legende, Diego Maradona startet sin karriere. Vi tilbyr et besøk på stadion til storlaget ”Boca Juniors”, der Maradona tidligere spilte. For dem i gruppen som ikke er så veldig opptatt av fotball, blir det omvisning i de fargerike gatene i La Boca. Det blir lunsj på egenhånd, og vår guide vil foreslå et spisested i den populære gågaten Caminito. Vi er tilbake på hotellet ca. kl. 16.00, og kl. 20.00 blir det tango for alle pengene – middag med tango-show. (F/M)    

Dag 11 – mandag 11. februar
Pampas-en er et mytisk begrep i argentinsk kultur og historie, og vi har satt av en hel dag til en utflukt fra Buenos Aires til Gaucho-ranchen – La Candelaria. Vi skal se hvordan man griller det berømte argentinske oksekjøttet på tradisjonelt vis, og det blir anledning til å prøve seg på hesteridning. Og selvsagt skal vi ha en tradisjonell ”Parilla”-lunsj, der det blir oppvisning med musikk og dans. Dersom været tillater det blir det en oppvisning i tradisjonelle Gaucho-aktiviteter. Om kvelden tar vi gjester som ønsker det med på middag i vårt kjære Puerto Madero. (F/L) 

Dag 12 – tirsdag 12. februar
Det er nest siste dag på programmet i Sør-Amerika, og denne dagen er satt av til fri avbenyttelse for gjestene. Men reiselederne er til stede, og kommer gjerne med tips og assistanse. Det vil blant annet bli gitt tilbud om en tur til det naturskjønne Tigre-området 3 mil nord for Buenos Aires. Dette er en et ekstratilbud, som ikke er inkludert i programmet, og som vår lokale guide Jose Manuel vil orientere om når vi kommer til Argentina. Og om kvelden avslutter vi Sør-Amerika-turen med brask og bram og hyggelig samvær på Buenos Aires` kanskje mest berømte kjøttrestaurant. (F/M)

Dag 13 – onsdag 13. februar
Etter frokost har vi tid på egenhånd før felles busstransport til flyplassen. Avreise med KLM kl. 16.40. (F) 

Dag 14 – torsdag 14. februar
Ankomst Amsterdam kl. 10.00 (flytid 13t 20min). Flybytte og videre med KLM til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 16.15.
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 42.850,- som inkluderer:
- Fly Oslo-Paris-Santiago/Buenos Aires-Amsterdam-Oslo med Air France/KLM 
- Flyskatt (utgjør kr 3.150,- pr. mars 2018)
- Overnatting i dobbeltrom  
- All fellestransport i flg. program
- Byvandringer, utflukter, foredrag og kåserier i flg. program  
- Måltider i flg. program (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *  
- Norsk reiseleder (Arnt Stefansen) som møter gruppen på flyplassen i Santiago, og følger 
  gruppen til flyplassen i Buenos Aires
- Lokale engelsktalende guider i Chile og Argentina
- Tips er ikke inkludert

Tillegg for enkeltrom             kr 5.775,-

A-kortrabatt                     kr 1.500,-

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.


Hotel Atton el Bosque, Santiago www.atton.com/el-bosque
Hotel Intercontinental, Mendoza www.intercontinentalmendoza.com
Hotel de las Americas, Buenos Aires www.cyanhoteldelasamericas.com/en


Påmelding snarest.
Depositum kr 5.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Flybilletter til Oslo: Kontakt Temareiser Fredrikstad.

NB! Vi trenger kopi av infosiden i passet.
 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
1/2Arnt StefansenArgentina og Chile
Fordelspris med A-kortet. Vennligst send oss kopi av pass ved påmelding.
42 850,-Book på venteliste

Hotell

Reisekalender

20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra OsloFra 35 950,-