Skip to main content

Amsterdam etter alle kunstens regler med Tommy Sørbø (høsten 2022)


Reiseperiode høst 2022

Regler? I Amsterdam finnes det vel ingen regler verken for kunsten, tanken eller livet! Er det noe som kjennetegner denne byen opp gjennom historien så er det vel nettopp friheten: Den kunstneriske friheten, som blant annet resulterte i genier som Rembrandt, van Gogh og Piet Mondrian. Trykkefriheten som stimulerte store tenkere og vitenskapsmenn som Spinoza, Gallilei, Decartes og Bacon. Den religiøse, politisk og moralske friheten, som ble viktig for demokrati og individualisme, men også for redlight-district og fritt hasjsalg. For ikke å snakke om den økonomiske friheten, som førte til en kunstproduksjon som verden til da aldri hadde sett maken, men også til imperialisme, krig og børskrakk for tulipanhandelen.

 

Høydepunkter:

  • Rijksmuseum
  • van Gogh-museet
  • Stedeljk-museet
  • byvandring i Amsterdam
  • Rembrants hus
  • utflukt til Haag
  • Panorama Mesdag (rundmaleriet)


Og likevel finnes det regler når vi bare ser nærmere etter. Og det skal vi gjøre sammen med vår kjentmann, Tommy Sørbø. Vi skal vandre gatelangs – eller rettere sagt, kanallangs - og nyte vakre byggverk og høre om den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Men først og fremst skal vi besøke de store samlingene av verdenskunst i blant annet Rijksmuseum (Rembrandt, Rubens, Vermeer) van Gogh-museet og Stedeljk-museet for moderne kunst (Kandinsky, Matisse, Chagall, Polloc). Og selv for de mest grensesprengende modernister vil Sørbø hevde at det finnes regler, om det så bare er regelen om at alle regler skal brytes.

Vår kjentmann Tommy Sørbø er forfatter, kunsthistoriker, folkeopplyser og humorist. Han er profilert og uredd debattant i norsk offentlighet, og er kjent for sin underholdene, kunnskapsrike og tverrfaglige måte å legge frem stoffet sitt på. 

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Reisekalender

9/3EgyptFra 37 750,-
20/3Sigrid Undsets RomaFra 18 275,-
30/3CremonaFra 19 850,-
30/3Impresjonismens Paris Fra 21 250,-
8/4Jordan - sivilisasjonens vuggeFra 32 750,-