Skip to main content

Amalfikysten til fots


AMALFIKYSTEN gjør inntrykk, og har alltid gjort det. 
Capri ble først kolonisert av grekerne, deretter ble den i år 29 f.Kr. erobret av Keiser Augustus, som forelsket seg i øya og byttet den mot Ischia.

Fra første øyeblikk er du bergtatt. Det må ha å gjøre med å stå på flere hundre fot over den blå-grønne Middelhavet, med den sitronduftende brisen gjennom olivenlundene eller med fiskerlandsbyene som er skåret ut av klippene. Føttene våre får gå på århundregamle brostein og langs gamle stier etset inn i ulendte fjellsider.

Med hodet i skyene og føttene i sjøen, har den stupbratte Amalfikysten lenge vært opphøyet som den mest spektakulære kysten i hele Europa.

Vi får innblikk i det sjarmerende sør-italienske; smake lokal ost, vin og hjemmelaget pasta, nyte pikniklunsjer i det fri, utforske Pompeii og avslutt det hele med en tur på kanten av Mt. Vesuv med mer.
Vår lokalguide er den beste, med en sann lidenskap for å dele sin kjærlighet for dette hjørnet av «Bella Italia».
Du vil forstå hvorfor den Romerske keiseren forelsket seg i dette området. Du vil ønske å gjøre det litt ditt du også.

Opplev:
• den storslåtte Amalfikysten
• Vandring langs den verdensberømte Sentieri degli Dei - Gudenes sti
• Smaking av Limoncello - tradisjonell italiensk sitronlikør
• Vinsmaking (Produsenten Marisa Cuomo ligger i nabobygningen til hotellet)
• Besøk på den fantastiske øya Capri – valgfritt mot tillegg i pris
• Besøk i den antikke byen Pompeii
• Vandring på ryggen av Vesuv

Denne turen egner seg ikke for dere med balanseproblemer og vonde knær. Les dag-for-dag programmet med hensyn til høydeforskjeller, antall kilometer og underlag.
 

Bestill reise

Reiseperiode:

14 - 21 oktober 2019

Dager:

8

Reiseleder:

Stefano Spinetti

Profesjonell guide med 25 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent.


Pris fra:
18 350,-

Søk reise

Program

DAG 1, 14.10. – OSLO – MÜNCHEN – NAPOLI – AMALFI (L/M)
Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen med Lufthansa kl. 11.50, mellomlanding i  München og ankomst Napoli kl. 16.40. Stefano Spinetti møter oss på flyplassen. Etter en drøy times bussreise kommer vi frem til vårt hotell, Hotel Bacco  i Furore www.baccofurore.it/en/. Etter innsjekking og litt avslapping, samles vi til en velkomstdrink før middag blir servert.
Måltider inkluder: velkomstdrink og middag på hotellet.

DAG 2, 15.10. – RAVELLO - AMALFI (F/L/M)
Vi starter i den historiske byen Ravello, elsket av kunstnere og forfattere og med en fantastisk utsikt over kysten. Det blir et kort besøk i Villa Rufolo. Fra Ravello går vi til den sjarmerende lille landsbyen Pontone, porten til åsryggen med tårnet 'Torre dello Zirro'. Vi nyter den spektakulær utsikten til Amalfi og Atrani. Fra Pontone går vi ut i terrenget og etter hvert nedover dalen. Den øverste delen kalles «Valle delle Ferrere». Her ble det produsert nagler til skip med råmateriale fra Toscana og vann og sulfat fra dalen. Lenger ned i dalen møter vi "Valle dei Mulini ', dalen med papirmøller og med ruiner av Europas eldste papir fabrikker fra det 11. århundre. Vi ender turen med et besøk i «Museo della Carta», papirmølle museet.  Vi får litt tid på egenhånd i Amalfi før bussen tar oss tilbake til Furore. 

Distanse: 10 km, 450 m oppstigning – 800 m nedstigning, ca. 4,5 timer. 
Måltider inkludert: frokost - pikniklunsj - middag på hotellet.
Underlag: trapper – asfalt - steinsatt sti – skogssti, om hverandre.

DAG 3, 16.10. – GUDENES STI – POSITANO (F/L/M)
Fra vårt bosted er det en knapp times spasertur opp, før vi befinner oss på Sentiere degli Dei – Gudenes sti.  Ruten følger konturene i landskapet mesteparten av dagen og med en fantastisk utsikt over kysten langt under oss. Denne praktfulle vandreturen går gjennom enger av blomster, forbi gamle hytter av stein, over bratte terrasserte åssider og smale hyller med utsikt over sjøen. Vi spiser en deilig lunsj i Nocelle, før vi starter nedstigningen mot Positano, uten tvil den vakreste byen på Amalfikysten. Husveggene er dekket av Bogenvilla. Hvis det finnes noe sånt som en postkort-by, må det være Positano!

Distanse: 11km, 200m opp fra hotellet til starten på stien - 750m total nedstigning, ca. 5 timer
Måltider inkludert: Frokost – lunsj på en restaurant i Nocelle – middag på hotellet
Underlag: steinsatte trapper - sti med høye og lave steiner, til dels ulendt - til slutt mange trapper ned til Positano.

DAG 4, 17.10. – FRIVILLIG UTFLUKT TIL CAPRI (F/M)
Dagen i dag er en fridag, men vi tilbyr et program til de som ønsker det:

Vi drar på oppdagelsesferd til juvelen av Middelhavet: Capri. Vi tar buss fra vårt hotell og ned til Amalfi. Derfra får vi en flott båttur via Positano til Capri, den mest kjente øya i regionen.
Du kan velge å bli med på en vandring fra kaien og opp til Axel Munthes Villa San Michele. Etter et besøk her spiser vi felles lunsj på Anacapri. 
Tillegg, kr. 850,-

Dersom du ønsker å oppdage Capri på egenhånd, er det fritt frem. Vi møtes på avtalt sted og til avtalt tid for felles retur til Amalfi. 
Tillegg, kr. 500,-

Måltider inkludert: frokost - middag på hotellet

DAG 5, 18.10. – HOTELLET– VIA DELL’AMORE – BRIGADESTIEN – PRAIANO – HOTELLET (F/L/M)
Etter frokost går vi direkte ut fra hotellet og nedover steintrappene til den den lokale varianten av «Kjærlighetsstien» a la den vi finner i Cinque Terre. Denne stien fortsetter videre ut i terrenget og med en nydelig utsikt nærmer vi oss Praiano. Vi har med oss egen lunsj, som inntas på torget foran kirken og med god plass til å sitte ned. På vei opp igjen går vi en annen, godt opparbeidet sti ved navn «Brigadestien». Etter et par timers stigning er vi tilbake ved vårt hotell.

Distanse: 10km, 750m nedstigning og 750m oppstigning, ca. 4 timer
Måltider inkludert: frokost - pikniklunsj – pizzamiddag på en restaurant i Bomerano
Underlag: først mange hellelagte trapper ned til Kjærlighetsstien, deretter småkupert og med små høydeforskjeller til Praiano. En annen sti oppover på tilbakeveien. Fint opparbeidet hele veien.

DAG 6, 19.10. – VESUV NASJONALPARK OG POMPEII (F/L/M)
Denne morgenen beveger vi oss i «skyggen av» Vesuv, vulkanen som med et dødelig
utbrudd 79 e. Kristus fullstendig ødela den travle byen Pompeii.  Arven etter utbruddet er verdens mest fascinerende ruiner. Vi kjører så langt det er mulig opp mot Vesuv, og deretter starter en fantastisk runde, hvor du vil føle deg i en helt annen verden! Turen viser oss imponerende
vulkanske fenomener på nært hold rundt krateret: lavastrømmer, pimpstein og grotter helt opp mot 1281 meter over havet. Her har vi den aller beste utsikten over Napolibukten, en av de flotteste panoramaer i verden. Vi går nedover igjen, før vi setter kursen mot
Pompeii. De perfekt bevarte ruinene gir oss et fantastisk innblikk i livet til en romersk by. Du vil bli betatt av freskene som finnes over hele byen og ved rikdommen av villaer, med sine
atrier og sjarmerende søyleganger, eid av de rike og innflytelsesrike. 
Ikke gå glipp av amfiteatret samt «Mysterienes Villa» med sine mesterverk av fresker, Det Romerske Forum, basilikaen, templene, de offentlige badene, og det lille odeon skapt for små konserter.

Vesuv: 4 km, 250m stigning, ca. 2,5 timer. 
Måltider inkludert: frokost – lunsj på en restaurant i Pompeii – middag på hotellet.

DAG 7, 20.10. – TURENS HØYESTE: MONTE TRE CALLI (F/L/M)
Dagens spasertur bringer oss opp mot de høyeste toppene langs Amalfikysten, med fantastisk utsikt. Vi går fra hotellet og opp til Bomerano. De som synes dette blir for mye, kan tilbakelegge første etappe med buss.  Vi passerer vingårder og kastanje skog og klatrer opp mot ryggen av Monte Tre Calli 1130 moh, hvor det er 360 graders fantastisk utsikt. Vi går videre lands ryggen mot en naturlig steinformasjon kjent som "soppen", hvor vi inntar vår piknik lunsj.  Deretter starter nedstigningen mot det lille kapellet "Jomfruen av Stillhet ", og til slutt trappene tilbake til Bomerano. Etter en pause her, går vi tilbake til hotellet. 

Distanse: 12km, 550m total oppstigning og det samme ned igjen, ca. 5 timer. 
Måltider inkludert: Frokost – pikniklunsj - middag på hotellet.
Underlag: skogssti – steinsatte trapper – litt asfalt – natursti med grus og stein 

DAG 8, 21.10. – HJEMREISE NAPOLI – OSLO (F)
Etter frokost setter vi kursen for Napoli og flyplassen.  Vi har avgang med Lufthansa kl. 13.00, flybytte i Frankfurt og vi ankommer Gardermoen kl. 18.00.
Måltider inkludert: frokost.
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 18 350,- som inkluderer:
•Flyreise Oslo-München-Napoli-Frankfurt-Oslo med Lufthansa
•Flyskatt pr. november 2018, kr 1117,- som ikke refunderes ved avbestilling
•Overnatting i standard dobbeltrom
•7 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager
•Transport som oppgitt i programmet
•Besøk og inngangsbilletter i henhold til program
•Lokalguide, engelsktalende, Stefano Spinetti
•Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

*Tips er ikke inkludert
*Drikke er ikke inkludert

Tillegg for enkeltrom                                                                               kr 2 350,-
Tillegg for båttur til Capri                                                                        kr 500,-
Tillegg for båttur til Capri inkludert besøk i Axel Munthes villa og lunsj    kr 850,-

Hotel Bacco 3***
Eiendommen ligger på en høyde, 450 meter over havet på en av de åsene langs Amalfikysten som stuper ned i havet. Det er 8 km fra Amalfi by.
Hotellet er kjent for sitt gode kjøkken http://baccofurore.it/en/restaurant 

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 20 personer.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs.
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
14/10Stefano SpinettiAmalfikysten til fots18 350,-Bestill

Bosted

Reisekalender

23/7Opplev Andrea Bocelli i Toscana - med Stavanger AftenbladFra 16 995,-