Skip to main content

Adventstid i Roma - avgang Stavanger


Adventstid i Roma - avreise fra Stavanger

Reiseperiode 28. november - 02. desember 2019
Denne turen har også avreise fra Oslo, for mer informasjon klikk her.Bli med Vetle Lid Larssen til Roma i adventstiden. Om vinteren tilhører Roma romerne og vi er spart for synet av turister med ryggsekker, joggesko, fotoapparat, kart og nakne legger. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet og Piazza Navona er fylt til randen av julejuggel og parafinovnene er tent på fortauskafeene. Med byvandringer og kåserier i Larssens regi, venter en meningsfull reise til hjertet av Roma.

Noen høydepunkter:

  • Byvandringer med Vetle Lid Larssen
  • Besøk i Peterskirken
  • Kapitol og Forum Romanum
  • Det historiske Roma
  • Middager på tradisjonsrike restauranter
  • Larssens kåserier 


Vi trenger kanskje en lett frakk eller kåpe på våre byvandringer fra vårt hotell hvor vi er i gåavstand til det historiske sentrum, men byen selv er like vakker som i den hektiske turistsesongen, og vi kan nyte den i ro og fred. Larssen innleder dagene med et foredrag, og tar oss deretter med på vandringer i gater hvor han er hjemmekjent både i nåtid og fortid. Det eneste som kreves for å følge ham er et åpent sinn og raske ben, for vi ferdes kun på apostlenes hester i apostlenes by. Vi stiger opp på Kapitol, tar et blikk over Forum Romanum, besøker Pantheon og Peterskirken. Hele tiden har vi øynene åpne for de små detaljer, historiens underfundigheter og pussigheter av alle slag. 

Larssen mangler aldri ord når det gjelder å få frem denne byens enestående stilling i vår europeiske kultur. Vi glemmer heller ikke det gastronomiske, restaurantene er utvalgt og måltidene komponert med den største omhu. 

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

Turen arrangeres i samarbeid med: 

Bestill reise

Reiseperiode:

28 november - 2 desember 2019

Dager:

5

Reiseleder:

Vetle Lid Larssen

Journalist og forfatter med en stor produksjon av både romaner, fortellinger, sakprosa og skuespill. Gjorde seg tidlig bemerket for sine velskrevne portrettintervjuer, og mange kjenner hans underholdende penn fra A-magasinet.


Pris fra:
15 750,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 28. november
Avreise fra Stavanger kl. 06.00 med SAS til København. Flybytte og videre til Roma hvor vi ankommer kl. 12.30. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum. Vetle Lid Larssen leder an under en stemningsfull byvandring rundt historiske gatehjørner, Pantheon og Piazza Navona før velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet. (M)

Dag 2 – fredag 29. november
Dagen starter med et foredrag som skal skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Deretter går vi til Peterskirken. Etter besøket der, kan de som ønsker det, bli med og spise tynn, romersk pizza i nærheten av Vatikanet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og om kvelden vil det bli arrangert stor romersk middag for dem som ønsker det på restaurant Da Sabatino. (F)

Dag 3 – lørdag 30. november
I dag begir vi oss i vei til Kapitolhøyden, hvor vi nyter utsikten over Forum Romanum og Palatinhøyden, og Larssen kåserer underveis. Vi avslutter vår vandring ved lunsjtid, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Vi samles om kvelden for sammen å gå til vår middagsrestaurant. (F/M)

Dag 4 – søndag 1. desember
Om formiddagen går vi til messe i Trastevere, etterfulgt av en vandring til Piazza Farnese, Campo de‘ Fiori og Piazza Navona. For dem som ønsker det, avsluttes dagen med en fireretters avskjedsmiddag på restaurant Il Buco, hvor Larssen underholder mellom rettene. (F) 

Dag 5 – mandag 2. desember
Etter frokost er det litt tid på egen hånd før vi tar buss ut til flyplassen for avreise med SAS til København kl. 13.20. Flybytte og videre til Stavanger hvor ankomst er kl. 18.10. (F)

Praktiske opplysinger

Pris pr. person kr 15.750,- som inkluderer:
- Rutefly Stavanger-København-Roma tur/retur med SAS  
- Flyskatt (utgjør kr 1.646,- pr. januar 2019) 
- Fellestransport flyplass-hotell tur/retur
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
- Byvandringer i følge program
- 2 middager (M) inkl. drikke 
- Norske reiseledere (Vetle Lid Larssen og Harald Hesmyr)

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset)            kr 1.450,-
Tillegg for dobbeltrom som enkelt                     kr 2.150,-

Rabatt for Stavanger Aftenblad abonnenter        - kr 750,-

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum. www.albergosantachiara.com  
Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition.
Hotellskatt € 4 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! 
Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.
          
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 25. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad
 

 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
28/11Vetle Lid LarssenAdventstid i Roma, fra Stavanger
Fordelspris med Stavanger Aftenblad A-fordel
15 750,-Bestill

Bosted

Reisekalender

18/11Etiopia - menneskehetens vuggeFra 30 850,-