Skip to main content

Adventstid i Roma


Høydepunkter:
• Byvandringer med Pollestad
• Peterskirken
• Kapitol og Forum Romanum
• Det historiske Roma
• Middager på tradisjonsrike restauranter
• Pollestads kåserier 

Om vinteren tilhører Roma romerne. Vi er spart for synet av turister med ryggsekker, joggesko, fotoapparat, kart og nakne legger. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet og Piazza Navona er fylt til randen av julejuggel og parafinovnene er tent på fortauskafeene.

Vi trenger kanskje en lett frakk eller kåpe på våre byvandringer fra vårt hotell hvor vi er i gåavstand til det historiske sentrum, men byen selv er like vakker som i den hektiske turistsesongen, og vi kan nyte den i ro og fred. Pollestad innleder dagene med et foredrag, og tar oss deretter med på vandringer i gater hvor han er hjemmekjent både i nåtid og fortid. Det eneste som kreves for å følge ham er et åpent sinn og raske ben, for vi ferdes kun på apostlenes hester i apostlenes by. Vi stiger opp på Kapitol, tar et blikk over Forum Romanum, besøker Pantheon og Peterskirken. Hele tiden har vi øynene åpne for de små detaljer, historiens underfundigheter og pussigheter av alle slag. 

Pollestad mangler aldri ord når det gjelder å få frem denne byens enestående stilling i vår europeiske kultur. Vi glemmer heller ikke det gastronomiske, restaurantene er utvalgt og måltidene komponert med den største omhu. Vi skal til og med spise middag på en restaurant drevet av “halvnonner”.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

Bestill reise

Reiseperiode:

28 november - 2 desember 2019

Dager:

5

Reiseleder:

Kjell Arild Pollestad

Katolsk prest og forfatter. Har studert i Oslo, Toulouse og ved Det pavelige institutt i Roma. Hans store produksjon av bøker spenner fra helgenbiografier til kokebøker, samt oversettelser av Snorre og Homer. En Italia-venn og Roma-kjenner.


Pris fra:
15 750,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 28. november
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 07.55 med SAS til København. Flybytte og videre til Roma hvor vi ankommer kl. 12.30. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum. Pollestad leder an under en stemningsfull byvandring rundt historiske gatehjørner, Pantheon og Piazza Navona før velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet. (M)

Dag 2 – fredag 29. november
Dagen starter med et foredrag som skal skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Deretter går vi til Peterskirken. Etter besøket der, kan de som ønsker det, bli med og spise tynn, romersk pizza i nærheten av Vatikanet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og om kvelden vil det bli arrangert stor romersk middag for dem som ønsker det på restaurant Da Sabatino. (F)

Dag 3 – lørdag 30. november
Vi begynner igjen med et foredrag, før vi begir oss i vei til Kapitolhøyden, hvor vi nyter utsikten over Forum Romanum og Palatinhøyden, og Pollestad kåserer underveis. Vi avslutter vår vandring ved lunsjtid, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Vi samles om kvelden for sammen å gå til vår middagsrestaurant. (F/M)

Dag 4 – søndag 1. desember
Om formiddagen går vi til messe i Trastevere, etterfulgt av en vandring til Piazza Farnese, Campo de‘ Fiori og Piazza Navona. For dem som ønsker det, avsluttes dagen med en fireretters avskjedsmiddag på restaurant Il Buco, hvor Pollestad underholder mellom rettene. (F) 

Dag 5 – mandag 2. desember
Etter frokost er det litt tid på egen hånd før vi tar buss ut til flyplassen for avreise med SAS til København kl. 13.20. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 18.15. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 15.750,- som inkluderer:
- Rutefly Stavanger/Oslo-København-Roma tur/retur med SAS  
- Flyskatt (utgjør kr 1.646,- pr. januar 2019) 
- Fellestransport flyplass-hotell tur/retur
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
- Byvandringer i følge program
- 2 middager (M) inkl. drikke 
- Norske reiseledere (Kjell Arild Pollestad og Harald Hesmyr)

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset)            kr 1.550,-
Tillegg for dobbeltrom som enkelt                     kr 2.995,-

Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge    kr 1.200,-(Kristiansand, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel. Vi kan også søke plass direkte til/fra København slik at man slutter seg til/tar farvel med gruppen der.

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum. www.albergosantachiara.com 
Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition.
Hotellskatt € 4 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! 
Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.
          
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 25. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
28/11Kjell Arild PollestadAdventstid i Roma15 750,-Bestill

Bosted

Reisekalender

19/9Istanbul - der øst møter vestFra 13 750,-